Agrofol Magyarország Kft. H-6722 Szeged, Mérey u. 6/B
Agrofol Magyarország Kft. H-6722 Szeged, Mérey u. 6/B
  
  
Frissítve:2016.03.01. 08:52  
Logisztika - Megrendelés teljesítése, áru átadása/átvétele, ill. kiszállítása

5.2.C.2. Futárszolgálat általi kiszállítás
             ELADÓ szervezésében - VEVŐ előszámlás banki átutalásával

Ezen szállítási módra nagyobb súlyú termékek, ill. fél/ egész-, ill. több raklapos rendelések esetén van lehetőség

a.) A szállítás szervezésével ELADÓ minden esetben VEVŐ megbízása alapján jár el, ezért a Futárszolgálat részére a megbízást az ELADÓ adja, ill. a szállítás költségét a Futárszolgálat díjszabása alapján a Futárszolgálat részére ELADÓ fizet ki, mely összeget ELADÓ a visszaigazolásban előre megküld VEVŐ részére.

b.) A FELEK között - még a  Futárszolgálat megbízása előtt -  írásban egyértelműsíteni kell, hogy az áru ellenér-tékén felül felmerülő szállítási költség elszámolására milyen módon kerül sor:

 • VEVŐ teljes költségtérítése, vagy
 • VEVŐ részbeni költségtérítése, ill.
 • VEVŐ részére annak teljes elengedése mellett.

A szállítási költségtérítés átterhelésének összegét és mértékét a FELEK között korábban megkötött SZERZŐDéS és/vagy  ELADÓ visszaigazolása tartalmazza.

c.) A kiszállítás legkorábbi időpontjaVEVŐ részére (e-mailben/faxon, postai úton) megküldött számla összegének ELADÓ bankszámláján történő jóváírását követően kerülhet csak kiszállításra az áru, mely összeg megérkezéséről ELADÓ írásos (e-mail) tájékoztatást küld VEVŐ részére.

d.) árufelvétel helyszíne: ELADÓ Nagykereskedelmi Raktára
Kiszolgálásra: csak  előzetes (telefonon, faxon, e-mailen, ill. on-line internetes felületen történő) VEVŐ megrendelés és ELADÓ visszaigazolás alapján a raktárnak kiállított diszpozíciót követően kerülhet sor és a raktár nyitva tartási idejében van lehetőség a visszaigazolt áru átadására/vételére
árulerakás helyszíne: VEVŐ által megadott szállítási cím

e.) A Futárszolgálat részére történő kiadás:
Mivel - az áru összegének ELADÓ bankszámláján történő jóváírását követően - az áru már az kiadást megelőzően a VEVŐ tulajdonát képezi, ezért legkésőbb az áru Futárszolgálat részére történő kiadás előtt  a VEVŐ által küldött írásos nyilatkozat szükséges, hogy kinek és milyen módon történhet az áru kiszállítása, azaz mi a teljesítésnek a VEVŐ általi elismerése:

 • az áruátvevő adatai ( pl. név) : azaz ELADÓ kinek adhatja ki az árut
 • a szállítójármű rendszáma, azaz mivel kerül az áru elszállításra.
 • az átadás/átvétel, azaz teljesítés egyértelmű feltétele
  csak aláírás vagy aláírás+személyigazolvány, vagy aláírás+rendszám, vagy aláírás+bélyegző, stb.

A VEVŐ átadás/átvételi előírásainak ELADÓ által történő teljesítése/betartása esetén - az áru kiadását követően - utólag már nem vitatható az áru, a szállítólevél és/vagy számla VEVŐ vagy megbízottja részére történő átadásának/átvételének ténye.

f.) Szállítólevél: az átadás/átvétel során az ELADÓ által a VEVŐ raktára részére az áruval a szállítólevél 1 példánya kerül átadásra. A VEVŐ ( beszerzés/pénzügy) részére a számlához további 1 példány szállítólevél kerül csatolásra.

Számlázás: az áruátadás/átvételt megelőzően
Fizetési mód: banki átutalással
Pénzügyi teljesítés: a FELEK között megkötött szerződés alapján a szerződésben rögzített az átadást/átvételt megelőző pénzügyi teljesítés, azaz banki átutalás.

g.) A szállítólevél és számla megküldése

 • a számla megküldése: alapértelmezésben az áruátadás napján, külön ajánlott postai küldeményként kerül megküldésre, amennyiben erről VEVŐ másképpen nem rendelkezik.
 • a számla postázási címe: alapértelmezésben a számlázási adatokban szereplő címre kerül megküldésre, amennyiben erről VEVŐ írásban másképpen nem rendelkezik.

h.) A számlával kerül megküldésre:

 • az ELADÓ írásos Visszaigazolása, ill. kérésre VEVŐ írásos megrendelése
 • a szállítólevél 1 példánya,
 • a Műbizonylat, ill.
 • a Megfelelőségi Nyilatkozat (VEVŐ külön kérése alapján kerül csak kiállításra)
<< vissza tovább >>

Agrofol Magyarország Kft. H-6722 Szeged, Mérey u. 6/B - Angol nyelvű Agrofol Magyarország Kft. H-6722 Szeged, Mérey u. 6/B - Német nyelvű Agrofol Magyarország Kft. H-6722 Szeged, Mérey u. 6/B - Magyar nyelvű


ÜZLETÁGAK
Agrofol Magyarország Kft. H-6722 Szeged, Mérey u. 6/B Magyar nyelvű


Agrofol Magyarország Kft. H-6722 Szeged, Mérey u. 6/B - QR logo

Valid HTML 4.01 Transitional

Érvényes CSS!


(c) Copyright 2013-2020 - AGROFOL Magyarország Kft.