Agrofol Magyarország Kft. H-6722 Szeged, Mérey u. 6/B
Agrofol Magyarország Kft. H-6722 Szeged, Mérey u. 6/B
  
  
Frissítve:2016.03.01. 09:52  
Logisztika - Megrendelés teljesítése, áru átadása/átvétele, ill. kiszállítása

5.2.B.2. Csomagküldő szolgálat általi kiszállítás - VEVŐ előszámlás banki átutalásával                                                

Ezen szállítási módra kisebb súlyú, kézzel szállítható egységcsomagok esetében van lehetőség.

a.)   A szállítás szervezésével ELADÓ minden esetben VEVŐ megbízása alapján jár el, mely megbízást ELADÓ - a szállítással járó költségek átterhelésével - elvállal.

A VEVŐ által - az áru értékén felül - előre fizetendő csomagolási és szállítási költségek:

 • ELADÓ alapcsomagoláson felüli - posta által elvárt - csomagolás költsége,
 • csomagküldés postai alapdíja
 • csomagküldés postai express díja: feladást követő másnapi érkezés (munkanapokra értendő)
 • csomagküldés postai terjedelmes méret dija: megrendelt termék méretétől függően merül csak fel
 • csomagküldés postai értéknyilvántartásának költsége

b.) A csomagküldő szolgálat részére a megbízást az ELADÓ adja, a szállítás költségeit a csomagküldő szolgálat díjszabása alapján VEVŐ fizeti, mely összeget ELADÓ a visszaigazolásban előre megküld VEVŐ részére.

c.) A kiszállítás legkorábbi időpontja: VEVŐ részére (e-mailben/faxon, postai úton) megküldött számla összegének ELADÓ bankszámláján történő jóváírását követően kerülhet csak feladásra az áru, mely összeg megérkezéséről ELADÓ írásos (e-mail) tájékoztatást küld VEVŐ részére.  A kiszállítás során a helyszínen már nem kell fizetni.
Express utánvétes csomagküldő szolgáltatás: feladást követő 1-2 munkanapon belül, rendszerint másnap a VEVŐ által megadott címen átadásra kerül az áru

d.) árufelvétel helyszíne: ELADÓ Nagykereskedelmi Raktára
Kiszolgálásra: csak  előzetes (telefonon, faxon, e-mailen, ill. on-line internetes felületen történő) VEVŐ megrendelés és ELADÓ visszaigazolás alapján a raktárnak kiállított diszpozíciót követően kerülhet sor és a raktár nyitva tartási idejében van lehetőség a visszaigazolt áru átadására/vételére

Szállítás módja: Csomagküldő szolgálat szállítóeszközével
árulerakás helyszíne: VEVŐ által megadott szállítási cím
A szállítási cím: Mivel - az áru összegének ELADÓ bankszámláján történő jóváírását követően - az áru már az átadás/átvételt megelőzően a VEVŐ tulajdonát képezi, ezért az áru feladásának feltételeként  VEVŐ által küldött írásos nyilatkozat szükséges, hogy ki részére és milyen módon történhet az áru, a szállítólevél és a számla átadásának/átvételének, azaz a teljesítésnek VEVŐ általi elismerése:

 • szállítási címen a pontos megnevezés / jogi személy (cég) esetében: cégnév
 • a szállítási cím: Ir.szám+város+utca+hsz.
 • a szállítási cím: nagyvonalú leírása
  (gyártóüzem, raktár, magánterület, azaz a gépkocsivezetőnek mit kell keresnie.)
 • a szállítási címen az átvevő személy:  neve
 • a szállítási címen az átvevő: telefonszáma és/vagy e-mail címe, a szállításról való értesítés miatt
 • a szállítási címen: a nyitva tartási, ill. az átvételi idő

e.) Szállítólevél: a feladás során az ELADÓ által az átvevő részére az áruval a szállítólevél 1 példánya kerül csomagolásra. A VEVŐ ( beszerzés/pénzügy) részére a számlához további 1 példány szállítólevél kerül csatolásra.
Számlázás: a feladást megelőzően
Fizetési mód: banki átutalással
Pénzügyi teljesítés: a FELEK között megkötött szerződés alapján a szerződésben rögzített az átadást/átvételt, azaz kiszállítást megelőző pénzügyi teljesítés, azaz banki átutalás

f.) A szállítólevél és számla megküldése

f1.) azonos számlázási és szállítási cím esetében:
Az áru a számlázási adatokban szereplő címre kerül megküldésre, alapértelmezésben az áruval csak a szállítólevél kerül csomagolásra az áruval, azaz benne van a szállítólevél a csomagolásban, amennyiben erről VEVŐ másképp nem rendelkezik.
A számla postázási címe: alapértelmezésben a számlázási adatokban szereplő címre kerül megküldésre, amennyiben erről VEVŐ írásban másképpen nem rendelkezik.

Amennyiben a csomagküldő szolgálat által meghirdetett maximált egységsúlykorlát miatt VEVŐ rendeléséből több egységcsomag képződik, ez esetben az adott egységcsomag tartalmának megfelelő tartalmú több szállítólevél és számla is kiállításra és csomagolásra kerül, azaz minden csomagban található egy-egy szállítólevél és számla, amennyiben erről VEVŐ másképp nem rendelkezik.

f2.) Eltérő számlázási és szállítási cím esetén:
A szállítólevél és a számla fejlécében a vevőadatai megegyeznek, az áru a vevő által megadott szállítási címre érkezik, mely szállítási cím a szállítólevél megjegyzés rovatába kerül feltüntetésre. Alapértelmezésben csak a szállítólevél kerül csomagolásra az áruval, azaz benne van a szállítólevél a csomagolásban és az áruval együtt érkezik a szállítási címre, amennyiben erről VEVŐ írásban másképpen nem rendelkezik.
A számla postázási címe: alapértelmezésben a számlázási adatokban szereplő címre kerül megküldésre, amennyiben erről VEVŐ írásban másképpen nem rendelkezik.

g.) A számlával együtt kerül megküldésre:

 • az ELADÓ írásos Visszaigazolása, ill. kérésre VEVŐ írásos megrendelése
 • a szállítólevél 1 példánya,
 • a Műbizonylat, ill.
 • a Megfelelőségi Nyilatkozat (VEVŐ külön kérése alapján kerül csak kiállításra)
<< vissza tovább >>

Agrofol Magyarország Kft. H-6722 Szeged, Mérey u. 6/B - Angol nyelvű Agrofol Magyarország Kft. H-6722 Szeged, Mérey u. 6/B - Német nyelvű Agrofol Magyarország Kft. H-6722 Szeged, Mérey u. 6/B - Magyar nyelvű


ÜZLETÁGAK
Agrofol Magyarország Kft. H-6722 Szeged, Mérey u. 6/B Magyar nyelvű


Agrofol Magyarország Kft. H-6722 Szeged, Mérey u. 6/B - QR logo

Valid HTML 4.01 Transitional

Érvényes CSS!


(c) Copyright 2013-2020 - AGROFOL Magyarország Kft.